JE GEGEVENS VERGETEN?

Bij een verhuizing zijn er heel wat spullen die ingepakt moeten worden. Die klus kan veel gemakkelijker worden als u geschikte inpakmaterialen heeft. Bij Anthonissen kan u handige verhuisdozen en andere materialen bestellen.
Aarzel niet te bellen voor advies.

Tips voor aanpak
Voordat u effectief begint met inpakken, denkt u best even na over de juiste aanpak. Als u de tijd hebt, pak een aantal dozen per dag in en begin hier al ruim van tevoren mee. U kan beginnen met de spullen die u maar zelden nodig hebt. U kan kamer per kamer inpakken. Dit is handig wanneer u weer moet uitpakken. Geef alle dozen een indicatie mee in welke kamer ze horen. Dan kunnen de verhuizers die meteen in de juiste kamer plaatsen. Zorg ervoor dat alle dozen goed dicht zijn gekleefd en het gewicht van de inhoud te dragen is. Probeer de dozen niet te zwaar te maken, dit vergemakkelijkt het verhuizen (max. 20 kg) Vermeld duidelijk de bestemming op de dozen, als deze bv. naar meubelbewaring verhuizen of voor een ander bestemmingsadres zijn.

Bureauladen
Probeer de laden leeg te maken en verwijder zeker alle voorwerpen die breekbaar zijn of kunnen lekken. De inhoud kan schade veroorzaken tijdens de verhuis.

Glas en servies
Wikkel glazen, kopjes en borden apart in papier. Gebruik papier of handdoeken om ze vast te leggen. Zet borden rechtop in de doos. Geef op de dozen aan dat er breekbare zaken inzitten.

Klokken
Verwijder of zet de slinger van grote klokken vast.
Licht ontvlambare en brandbare goederen mogen niet worden ingepakt.
Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs een explosie veroorzaken.

Spiegels en schilderijen
Verwittig Anthonissen als u kostbare schilderijen, spiegels of lijsten hebt. Voor de verhuis kunnen deze dan worden beschermd met dekenpapier en schilderijhoeken.

Computers en andere elektronische apparaten
Pak waardevolle apparaten indien mogelijk in hun originele verpakking. Gebruik anders verhuisdozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een handdoek of laken om het voorwerp en plaats het in de doos.

Juwelen en waardevolle documenten
Bewaar deze in de bankkluis of brandkoffer zodat ze zeker niet verloren gaan.

Gereedschap
Verwijder brandbare brandstoffen uit gereedschappen.

Motorfietsen
De benzinetank van motorfietsen moeten leeg zijn wanneer ze per verhuiswagen worden getransporteerd. Accu’s moeten worden afgekoppeld.

Wenst u een hulp bij hij het inpakken? Bel Anthonissen voor professionele inpakkers.

Opzeg van het huurcontract
Een huurcontract dient per aangetekend schrijven aan de eigenaar te worden opgezegd binnen de wettelijke termijn (normaal drie maanden). Bepaal met de eigenaar wanneer kandidaat-huurders de woning kunnen bezichtigen.

Huidige woning verhuren of verkopen
Ga na of u uw huidige woning wil verkopen of verhuren. Over beide alternatieven kan u meer informatie inwinnen bij de notaris of makelaar.  Bepaal wanneer kandidaat-kopers of huurders de woning kunnen bezichtigen.  Bent u nog op zoek naar een geschikte makelaar, vraag Anthonissen om raad.

Scholen
Geef schoolgaande kinderen een briefje mee waarin de leerkracht of directie wordt geïnformeerd over de nakende verhuizing.  Als u een heel eind van de huidige woonplaats gaat wonen, moet u ook een nieuwe school voor de kinderen zoeken. Voor alle inlichtingen kan u terecht bij het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) van de school waar de kinderen momenteel school lopen.

De nieuwe woning
Neem de maten van de nieuwe woning op of vraag een plannetje. Daarmee kan u de indeling van de kamers al beginnen plannen. Met deze informatie kan u ook nog vloerbekleding of gordijnen bestellen.

Hou alleen het essentiële
Profiteer ervan om alles wat u niet meer nodig heeft, niet meer gebruikt of wat onnodig plaats inneemt weg te doen. Overtollige voorwerpen kan u eventueel kwijt via rommelmarkten, kringloopwinkels, liefdadigheidsinstellingen (Spullenhulp, Leger des Heils …) of het OCMW van uw gemeente. Maak een afspraak om grof huisvuil op te halen, of ga na wanneer er een ophaalronde gepland is.

Praktische tips

  • Planten uit de tuin die u wil meenemen, moeten op het juiste moment verplant worden, anders sterven ze.
  • Ga regelmatig naar het containerpark, zodat je de dagen voor de verhuis geen tijd moet verspillen om spullen die je niet meeneemt weg te brengen.

Verlof vragen
Misschien moet u nog verlof aanvragen voor de verhuisdag. Sommige werkgevers geven een dagje verlof voor een verhuizing. Kijk daarover uw arbeidsovereenkomst na.

Kabelmaatschappij
Contacteer de kabelmaatschappij om te melden dat u verhuist. Als uw nieuwe woning op het net van dezelfde maatschappij zit, blijft uw abonnement geldig.  Als u van net verandert, moet in de nieuwe woning soms de kabel nog actief gemaakt worden. Daarvoor neemt u contact op met de kabelmaatschappij in uw buurt.

Parkeerborden
U kan Anthonissen vragen om de parkeerreservatie te regelen voor uw huidige of nieuwe woning waar nodig. Als u dit zelf wil organiseren dient u minimaal 10 werkdagen voor de verhuisdatum de politie te contacteren. Iedere gemeente heeft daarvoor een eigen procedure.

Praktische tips
Bel Anthonissen al even om verhuisdozen te bestellen, dan kan u rustig beginnen met inpakken. U kan natuurlijk ook andere stevige gebruikte dozen verzamelen.

Overname aansluiting water, aardgas en elektriciteit
Bij Electrabel kan uw verhuizing regelen op drie manieren: - on line via www.electrabel.be - telefonisch via de Energielijn op het nummer 078 35 33 33 - per brief naar Electrabel, PB 109 2600 Berchem of PB 500 9000 Gent.
U kan zelf de meterstanden noteren en doorgeven, online of telefonisch. Uw rekening wordt afgesloten als Electrabel van u de eindmeterstanden ontvangen heeft. De eindmeterstanden is de stand van uw meters op de dag van uw verhuizing. U kan dit telefonisch doorgeven via de Energielijn (078 35 33 33). Als u een andere leverancier voor elektriciteit en aardgas heeft (Nuon, Luminus e.d.) neemt u best even  contact op met de klantendienst.  Zowel bij Pidpa als AWW kan u als klant bijna alles telefonisch regelen.  Zij stellen voor hun klanten een gratis klantenservicelijn ter beschikking:  0800-90 300 voor Pidpa, 0800-57 089 voor AWW (Antwerpse Waterwerken).  Deze nummers zijn bereikbaar op werkdagen van 8 u tot 16 u.

Telefoonmaatschappij
Verwittig uw telefoonmaatschappij over uw verhuis. Zowel Proximus, Orange als Telenet geven de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden met behoud van nummer de telefoonaansluiting naar een nieuw adres over te brengen.

Ziekenfonds, arts en tandarts
Het ziekenfonds dient ook te worden geïnformeerd over uw nieuwe adres. Breng eventueel ook uw huisarts en tandarts in over van uw verhuis. U kan afspraken maken om medische dossiers over te maken naar een nieuwe huisarts of tandarts.

Inpakhulp
Komt u in tijdnood? Wil u graag professionele hulp om al die delicate dingen in te pakken?  Bel dan nu nog snel Anthonissen op 03 440 11 00, en één van de getrainde inpakkers komt u helpen.

Bank
Breng uw bankinstelling op de hoogte van uw nieuwe adres. Uw kantoor zal al uw rekeningen en verzekeringspolissen aanpassen waar nodig.

Abonnementen
Vergeet ook niet de adresverandering door te geven aan alle kranten en tijdschriften waarop je geabonneerd bent. Verwittig ook de postorderfirma‟s, of andere verspreiders van commerciële post die u wil blijven ontvangen.

De Post
Loop even langs De Post om er voor te zorgen dat u na de verhuis uw post op het nieuwe adres ontvangt. Dat kan met een Mutapost-adreswijzigingsformulier verkrijgbaar in ieder postkantoor. U kan er ook kaartjes “Bericht van adreswijziging” krijgen om familie, vrienden en kennissen te verwittigen van uw nieuwe adres. In het postkantoor kan u ook een DoMyMove formulier bekomen, een service die u tijd en werk kan besparen. Met DoMyMove volstaat 1 enkel formulier om uw post door te sturen naar uw nieuwe adres en uw adreswijziging mee te delen aan diverse leveranciers.

Huishoudapparaten
Zet na het laatste gebruik de trommelbeveiliging van de wasmachine vast volgens de instructies van de leverancier. De ijskast en diepvries moeten ontdooid worden. Zorg ervoor dat deze droog zijn voor de verhuizing. Vraag aan familie of vrienden of je de bevroren producten tijdelijk bij hen in de diepvriezer mag stoppen.   Geef na de verhuis uw koelkast en diepvriezer een dag rust voordat u ze terug in gebruik neemt.

Verzekering verhuisinboedel
Kijk nog even na of u de waarde van de verhuisgoederen al heeft doorgegeven aan Anthonissen als u een Allrisk verzekering heeft genomen voor de inboedel tijdens de verhuis. U kan Anthonissen elke werkdag bereiken tussen 9u en 17u. Bel gerust even om te checken of alles in orde is voor uw verhuis.

Praktische tips 

  • Zorg ervoor dat de dag van de verhuis alle kasten in de woning leeg zijn.
  • Voorzie opvang voor kleine kinderen en huisdieren op de dag van de verhuis.
  • Maak duidelijke afspraken met vrienden of familie die de verhuisdag een handje komen toesteken.

Praktische tips

  • De ploegbaas zal voor het laden even de woning verkennen om de volgorde van het laden te bepalen. Toon hem de meubelen die eventueel niet verhuisd worden.
  • Ga voor het vertrek even na of alle kamers leeg zijn gemaakt.
  • Als u nog ongebruikte dozen heeft, geef dit dan terug aan de verhuizers. Laat dit noteren op het werkborderel en deze worden u dan niet aangerekend.
  • Noteer de meterstanden in de woning die u verlaat.
  • Denk aan een eenvoudig lunchpakket voor uzelf, want van verhuizen krijg je honger.
  • Het is geen slecht idee om zowel in de oude als de nieuwe woning poetsgerief en toiletpapier binnen handbereik hebt.

Sleutels
Zorg dat u alle sleutels heeft, ook die van de brievenbus en garage.  Overhandig de sleutels van uw oude woning aan de eigenaar, tegen afgifte van een ontvangstbewijs. Door de sleutels te aanvaarden ziet de eigenaar af van alle verplichtingen die u nog tegenover hem zou hebben.

Verzekering
Als u een verzekering heeft genomen voor de verhuisinboedel, dient u volgens de polisvoorwaarden eventuele zichtbare verhuisschade binnen 48 uren schriftelijk te melden aan Anthonissen.

Gemeentelijke administratie
Binnen de week na de verhuis dient u zich aan te melden aan het loket „Bevolking‟ in het gemeentehuis van uw nieuwe gemeente.  Uw identiteitskaart en die van uw gezinsleden wordt aangepast of vernieuwd als u in een andere gemeente gaat wonen.  Als u ingeschreven bent, brengt de gemeente de andere diensten, zoals de administratie der Directe Belastingen, op de hoogte. Handig als u op het gemeentehuis van uw nieuwe gemeente meteen informeert naar de dagen van de huisvuilophaling en selectieve ophaalrondes (papier, oud ijzer, groenafval, …) en de plaats en openingsuren van het containerpark.

Directe belastingen
In principe wordt uw nieuwe adres doorgegeven door de gemeentediensten. Als u uw aangifteformulier nog niet ontvangen hebt voor 30 juni van het jaar waarin u verhuisd bent, dan moet u uw vroegere gemeente daarvan op de hoogte brengen. Ook als u een bezwaarschrift heeft lopen doet u er goed aan om de belastingsadministratie te verwittigen.

Motorvoertuigen
Ook je wagen of motorfiets moet uiterlijk 15 dagen na de verhuis op je nieuwe adres ingeschreven worden. Loop hiervoor langs bij het politiekantoor van je nieuwe gemeente. De politie past dan de gegevens van het inschrijvingsbewijs van de wagen (immatriculatiebewijs) aan en brengt de dienst voor het Wegverkeer op de hoogte.

Wie moet uw nieuwe adres allemaal kennen?

  • werkgever, voor loontrekkenden pensioenkas, voor gepensioneerden BTW-kantoor, handelsregister, kas voor sociale verzekeringen, voor zelfstandigen RVA, voor werklozen
  • school van de kinderen
  • bankinstelling
  • verzekeringsmaatschappij
  • kabelmaatschappij
  • gas- en elektriciteitsmaatschappij
  • telefoonmaatschappij
  • watermaatschappij
  • leverancier brandstof voor verwarming
  • ziekenfonds
  • gemeentehuis
  • dienst bevolking
  • krant, tijdschriften en andere publicaties waarop u een abonnement hebt
  • bibliotheek
  • arts en tandarts
  • clubs en verenigingen waarvan u lid bent
  • vrienden en kennissen
BOVEN